Valnötterna ska vara helt felfria, utan märken eller skador.
En perfekt omogen valnöt är tydlig i formen men helt genomskinlig.
Man skär dem i fyra klyftor.
Och varvar med socker i en burk.
Såhär.
Sen får burken stå i solen några dagar.
Valnötterna skrumpnar och sjunker till botten, och då fyller man på med alkohol.
Och sen blir det väldigt svart, väldigt fort, så jag hann inte ta fler bilder innan allt blev osynligt. Nu väntar vi i fyrtio dagar, sen filtrerar vi och häller på flaskor. Så får vi smaka och se om det egentligen går att dricka. Det fina med detta receptet är ju att man tar vara på valnötternas egna vatten istället för att tillsätta vanligt. Men så vet man inte heller riktigt hur starkt det blir. Vi får se hur det går.
3 kommentarer:
Det låter och ser ju fantastiskt ut! /Martin
Men du, kom och smaka vettja när det är klart! Det vore nåt.
Kram!
Det låter det, och det vill vi gärna! Kanske står det sig ett tag? Kram!
Skicka en kommentar